Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Sevärdheter i Alicante – Platser du inte bör missa!

Sevärdheter i Alicante – Alicante är en fascinerande och dynamisk stad belägen vid Spaniens soliga sydöstra kust. Staden har ett rikt kulturellt arv och erbjuder en mängd av sevärdheter för alla åldrar och smaker.

Från de anrika historiska monumenten till pulserande nattlivet, underbara stränder och förstklassiga restauranger är Alicante en destination som alla kan njuta av. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på några av de mest intressanta platserna du kan utforska i denna charmerande kuststad.

1. Det historiska slottet i Santa Barbara

Högt ovanför staden ligget slottet Santa Barbara beläget, en av Alicantes mest anmärkningsvärda sevärdheter. Slottet, som dateras tillbaka till tidiga århundraden, erbjuder en fascinerande inblick i regionens långa historia.

Dessutom kan besökare njuta av panoramautsikt över staden och kustlinjen härifrån. Det finns också ett museum inuti slottet där besökare kan lära sig mer om dess historia.

2. Explanada de España

Explanada de España är en av Alicantes mest populära promenadstråk, kantad med palmer och med en imponerande utsikt över marinan.

Promenadslingan är gjord av över 6 miljoner små keramiska plattor och skapar en vågliknande mosaik som är en fest för ögat. Det är en perfekt plats för att koppla av, ta en promenad eller bara njuta av atmosfären.

3. MACA – Museum för modern konst

För de som är intresserade av samtidskonst, är Alicantes Museum för modern konst, även känt som MACA, ett måste.

Här huseras en av landets mest imponerande samlingar av samtida konst, med verk från kända konstnärer som Picasso, Dali och Miró. Museet ligger i Alicantes gamla stad och erbjuder gratis inträde för alla besökare.

4. Alicantes Central Market

För att uppleva en del av det lokala livet kan du besöka Alicantes Central Market. Här hittar du en livlig atmosfär fylld med färgrika bås som erbjuder allt från färsk mat, blommor, och lokala delikatesser.

Det är en utmärkt plats att prova den lokala matkulturen och kanske till och med köpa med sig några godsaker hem.

5. Playa del Postiguet

Ingen resa till Alicante är komplett utan ett besök till stranden. Playa del Postiguet, belägen vid foten av Santa Barbara-slottet är en av stans mest populära stränder. Med gyllene sand och kristallklart vatten är det en perfekt plats för en dag av avkoppling och bad.

6. Utforska Alicantes gamla stad, El Barrio

Utöver sluttningen på berget Benacantil ligger Alicantes gamla stad, känd som El Barrio. Staden är som en labyrint av smala, slingrande gator, pittoreska hus och charmiga torg. Det är en underbar plats att utforska till fots, och du kommer också att hitta en rad av traditionella tapasbarer och butiker längs vägen.

Slutligen

Alicante är en stad med så mycket att erbjuda. Dess perfekta blandning av historia, kultur, gastronomi och fantastiska stränder gör det till en idealisk destination för alla typer av resenärer.

Så om du planerar en resa till Spanien, varför inte lägga Alicantes sevärdheter på din lista? Du kommer inte att bli besviken!

Andra utflykter och upplevelser

Vattenfall i Alicante eller Benidorm

Att boka en dagsutflykt för att uppleva natursköna vattenfall kan erbjuda en paus från vardagens stress och ge en chans att återansluta med naturen. Vattenfall i Alicante eller Benidorm erbjuder inte bara vacker utsikt och frisk luft utan också en möjlighet till fysisk aktivitet och avkoppling.

Emma Andersson

Lämna en kommentar