Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

10 bästa stränderna i Alicante – badplatser för alla smaker!

Alicante är ett populärt resmål för många skandinaver på grund av sin soliga klimat, rika kultur, vackra arkitektur och framför allt sina fantastiska stränder.

Här följer en guide till de tio bästa stränderna i Alicante, alla med sina egna unika egenskaper och charm. De ger alla möjlighet att koppla av på gyllene sand, njuta av medelhavsutsikten och doppa tårna i kristallklart hav.

1. Playa de San Juan

Playa de San Juan är Alicantes mest välkända strand och nästintill en sevärdhet i Alicante som lockar tusentals besökare varje år. Den är mer än 6 kilometer lång och erbjuder allt från solstolar och parasoller till vattensporter och lekplatser. Här finns också ett stort antal restauranger och barer där du kan njuta av allt från lokala specialiteter till internationell mat.

2. Playa de la Almadraba

Playa de la Almadraba är en mindre, mer avskild strand som är perfekt för dem som vill undvika folkmassorna. Här kan du njuta av stillheten, sola på den finkorniga sanden och ta ett dopp i det klara vattnet.

3. Playa de la Albufereta

Playa de la Albufereta är en annan vacker strand i Alicante. Trots att den är liten har den allt man kan önska för en dag på stranden. Här finns fin sand, klarblått vatten, solstolar och parasoller, samt ett antal trevliga små restauranger och barer.

4. Playa del Postiguet

Playa del Postiguet ligger mitt i hjärtat av Alicante och är en av stadens mest populära stränder. Här kan du njuta av en lugn dag på stranden med utsikt över Alicantes vackra skyline och slottet Santa Barbara. När solen går ner förvandlas stranden till en livlig plats med musik och dans.

5. Playa de Cabo de las Huertas

Playa de Cabo de las Huertas är en naturstrand med klippor, vilket gör den perfekt för snorkling och dykning. Här kan du utforska det fascinerande havslivet i Medelhavet och kanske till och med få syn på en och annan havsskatt.

6. Playa de Arenales del Sol

Playa de Arenales del Sol ligger lite längre bort från stadskärnan och erbjuder en lång, bred strand med finkornig sand och kristallklart blått vatten. Här kan du njuta av solen, simma, spela strandvolleyboll eller bara koppla av med en bok under ett parasoll.

7. Playa de El Campello

Playa de El Campello är en charmig strand i en liten, lugn fiskeby. Här kan du njuta av en mer autentisk spansk upplevelse med fräsch fisk och skaldjur som serveras i de lokala restaurangerna och barerna.

8. Playa de Agua Amarga

Playa de Agua Amarga är känd för att vara en av de mest hundvänliga stränderna i Alicante. Här kan du och din fyrbenta vän njuta av en dag på stranden, med särskilda zoner för hundbad och till och med ett hundcafé!

9. Playa de Carabassi

Playa de Carabassi är en vacker, oupptäckt pärla i Alicante. Här kan du njuta av orörda landskap, lugn och ro samt fantastiska solnedgångar. Stranden är även hem för en skyddad sanddyn, vilket ger den en extra unik touch.

10. Playa de la Granadella

I en vacker vik inramad av klippor, ligger Playa de la Granadella som är en av de mest fotogeniska stränderna i Alicante. Här kan du njuta av kristallklart vatten, spektakulära klippformationer och spännande dykning. Det är en perfekt plats för romantiska picknicks och oförglömliga foton.

Alicante är verkligen en dröm för strandälskare. Varje strand har något unikt att erbjuda, vare sig du letar efter familjevänliga lekplatser, spännande vattensporter, romantiska vyer eller avskilda smultronställen. Oavsett vilka stränder du väljer att besöka under din vistelse i Alicante, kommer du inte bli besviken!

Emma Andersson

Lämna en kommentar