Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Hur man tar sig runt i Alicante med kollektivtrafik – en heltäckande guide!

Alicante, en av Spaniens mest populära turistorter har ett utmärkt nätverk av kollektivtrafik som gör det enkelt för besökare att utforska staden och dess omgivningar.

Med buss, spårvagn och tåg kan du smidigt ta dig till alla hörn av denna charmiga medelhavsstad. Denna guide ger dig all information du behöver för att navigera i Alicante med kollektivtrafik!

Använd busstrafiken i Alicante

Alicantes bussnätverk är omfattande och åker igenom hela staden och de närliggande områdena. Bussarna är bekväma, pålitliga och avgår regelbundet. Med buss kan du åka runt och upptäcka de allra flesta sevärdheterna i Alicante på ett snabbt och säkert vis.

Biljetter kan köpas ombord, men det är också möjligt att köpa ett flerdagskort för obegränsade resor under en viss period. Detta kan vara ett kostnadseffektivt alternativ om du planerar att använda bussarna mycket under din vistelse.

Travel everywhere for less

Res med spårvagn

Alicante har också ett utmärkt spårvägnät som sträcker sig längs kusten från staden till orterna Benidorm, Altea och Denia. Med spårvagn kan du åka till de bästa stränderna i Alicante och kanske till och med kombinera flera stränder under en och samma dag.

Spårvagnarna är ett underbart sätt att se kusten, och erbjuder panoramautsikt över havet och landskapet. Biljetter kan köpas i automater på stationerna, och det finns dagliga och veckovisa pass tillgängliga.

Kombinera resor

Det finns även de resor där du behöver kombinera flera transportalternativ. För att resa med buss och spårvagn runt Alicante kostar enkelbiljetten 1,45 euro. Du kan även byta till andra linjer inom en timme. Det vill säga om du behöver ta två bussar, eller bussen och spårvagnen, kan du göra det med samma biljett om det tar mindre än 60 minuter.

Åk tåg för längre resor

För längre resor som till storstaden Valencia eller den populära semesterorten Murcia kan du använda tåget. Alicante har en stor tågstation med regelbundna tjänster till många destinationer över hela Spanien. Biljetter kan köpas på stationen eller online i förväg.

Sök tågbiljetter här

Resa på natten

För de som vill utforska Alicante på natten finns det också en nattbuss-service som gör det säkert och enkelt att komma hem efter en kväll ute på stan. Var dock medveten om att dessa tjänster kan vara mindre regelbundna, så det är bäst att kolla tidtabellerna i förväg för att du ska kunna vara säker på att du kommer till ditt boende ordentligt.

Tillgänglighetsanpassade kollektivtrafik

För personer med funktionshinder är det bra att veta att Alicantes kollektivtrafik är tillgänglighetsanpassad. De flesta bussarna och spårvagnarna är utrustade med ramper för rullstolar, och större stationer har hissar och andra anpassningar för att underlätta resandet.

Slutligen

Oavsett om du är här för en vecka eller ett helt år kan Alicantes kollektivtrafik vara ett bekvämt, säkert och prisvärt sätt att se allt som staden och dess omgivningar har att erbjuda. Bussar och spårvagnar tar dig till stränderna, historiska sevärdheter, shoppingområden, och stadsdelen Santa Cruz med dess ljuslykta och utsikt över staden.

För längre utflykter finns tåg som förbinder Alicante med resten av regionen och landet. Så, hoppa på och njut av resan!

Emma Andersson

3 svar på ”Hur man tar sig runt i Alicante med kollektivtrafik – en heltäckande guide!”

  1. buss, spårvagn i Alicante och lite utanför, åker man på samma biljett eller olika biljetter för buss och för spårvagn? Om min resan innehåller båda buss, spårvagn och buss, måste köpa 3 biljetter?

    Svara
    • Hej Olivia! För att resa med buss och spårvagn runt Alicante kostar enkelbiljetten 1,45 euro. Du kan byta till andra linjer inom en timme. Det vill säga om du behöver ta två bussar, eller bussen och spårvagnen, kan du göra det med samma biljett om det tar mindre än 60 minuter.

      Svara

Lämna en kommentar