Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Alicantes bästa shoppingområden och marknader!

Alicante är känt för sitt rika kulturarv, hisnande arkitektur och inte minst sitt pulserande shoppingparadis för både lokalbefolkningen och turister.

Här hittar du allt från moderna shoppingcenter till traditionella utomhusmarknader som erbjuder en mängd varor inklusive kläder, smycken, keramik, läderprodukter och lokalt producerade livsmedel. Här är några av Alicantes bästa shoppingområden och marknader som du inte får missa!

El Corte Ingles – Modets mecka

El Corte Ingles, beläget i Avenida Maisonnave mitt i Alicante är den största varuhuskedjan i Spanien och ett måste för alla shoppare. Här hittar du allt från kläder och accessoarer till hushållsartiklar och elektronik under ett och samma tak.

Dessutom finns det en gourmetaffär och en restaurang på toppen av varuhuset för att stilla din hunger eller törst efter en hektisk shoppingdag.

El Barrio – Traditionella hantverk

El Barrio, gamla stan är hjärtat av Alicantes traditionella shopping. Här kan du navigera i labyrinten av smala, snirkliga gator och upptäcka charmiga små hantverksbutiker, konstgallerier och boutiquer som erbjuder unika hantverk och produkter med allt ifrån keramik och smycken till läder- och textilprodukter, ofta handgjorda av lokala hantverkare.

Gran Via – Shoppingcenter för alla smaker

För de som föredrar shoppingcentrum över traditionella butiker finns Gran Via, ett stort shoppingcenter i Alicante. Här hittar du över 100 butiker inklusive kända internationella och spanska märken samt en mängd restauranger och kaféer. Dessutom finns det en stormarknad för dig att lagra upp på lokala och internationella livsmedelsprodukter.

Centralmarknaden – Alicantes mathimmel

För matälskare är Centralmarknaden, belägen i centrum av Alicante en plats att inte missa. Här hittar du allt från färsk frukt och grönsaker till ost, skaldjur, kött och bakverk.

Dessutom finns det många små butiker och stånd som säljer allt från olivolja och kryddor till vin och hemlagade korvar. Ett tidigt morgonbesök rekommenderas för att få det bästa urvalet.

Plaza Nueva – Utomhusmarknader

För en äkta lokal shoppingupplevelse, se till att besök Plaza Nueva på en söndag morgon. Här kan du promenera bland hundratals stånd som säljer allt från kläder och skor till begagnade böcker och skivor.

Även om det kan vara trångt ger denna livliga ostörda marknad en fantastisk atmosfär och erbjuder utmärkta fynd för dem som är villiga att förhandla.

Slutligen

Vare sig du letar efter märkeskläder, unika hantverk, delikatesser eller bara vill uppleva den livliga atmosfären på en traditionell spansk marknad, finns det något för alla i Alicante. Så ta med din plånbok och en tom väska, och förbered dig för en oförglömlig shoppingupplevelse i Alicante!

Emma Andersson

Lämna en kommentar