Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Alicantes bästa parker och trädgårdar – Frisk fläkt i staden!

Alicante lockar resenärer med sina underbara stränder, dynamiska kultur och historiska landmärken. Men bortom de soliga stränderna och pulserande stadslivet hittar man frodiga parker och trädgårdar som erbjuder en frisk fläkt av lugn och grönska.

Dessa grönområden är perfekta platser för avkoppling, en lugn promenad eller bara för att njuta av en paus från stadens brus. Här är en guide till några av de bästa parker och trädgårdar man inte får missa när man besöker Alicante.

Canalejas Park – En historisk plats

Canalejas Park är den äldsta parken i Alicante och erbjuder en perfekt kombination av konst och natur. Parken som skapades år 1886, kännetecknas av sina ståtliga gummikträd – några av de största i Spanien och dess vackra statyer, inklusive en dedikerad till musikern José Rivel.

Promenera under de skuggiga alléerna och beundra parkens detaljrika utformning med sevärdheter från de fantasifulla bänkarna till den imponerande hundfontänen.

Explanada de España – Alicantes promenadparadis

Explanada de España är inte bara en av de mest ikoniska promenadstråken i Alicante, utan det är också en livlig plats där lokalbefolkningen och turister samlas.

Med sina över 6,6 miljoner mosaikplattor som skapar ett vågmönster och omgiven av palmer, är det en plats som reflekterar Medelhavet i hjärtat av staden. På kvällarna förvandlas Explanada till en marknad där hantverk och lokal konst kan köpas.

El Palmeral – En tropisk oas

El Palmeral är en av de mest exotiska parkerna i Alicante, med ett överflöd av palmer som ger en tropisk atmosfär. Denna park är en plats för avslappning och aktiviteter som att åka trådbåtar i sjön, leka på lekplatserna eller bara sitta och njuta av den fridfulla miljön. Du kan också promenera längs stigarna och utforska små vattenfall och livliga trädgårdar i denna gröna fristad.

Monte Tossal och Skateparken – Aktiviteter och Grön Omfamning

Monte Tossal ligger nära stadens centrum och är känt för sin skatepark, som är en av de största i Europa. Men bortom skateparken hittar besökare också grönområden perfekta för picknick och avkoppling, samt promenadstigar och lekplatser. Denna sammansatta park erbjuder en aktiv men samtidigt lugnande upplevelse för besökare i alla åldrar.

La Ereta – Parken på berget

Belägen på Benacantilberget, precis vid sidan av det berömda Santa Barbara-slottet, bjuder La Ereta in sina besökare att njuta av grönskan med en makalös utsikt över staden och Medelhavet.

Denna park är inte bara en plats för promenader och reflektion, utan också en plats där konst, kultur och gastronomi möts. Med en restaurang som erbjuder lokala delikatesser kan du njuta av den lokala gastronomin med en imponerande bakgrund.

Portal de la Marina – En botanisk utflykt

Portal de la Marina är mer än bara en botanisk trädgård, det är ett kulturellt centrum där man hittar exempel på inhemska och exotiska växter. Parken är fylld av skulpturer och konstverk som harmoniskt integreras med den naturliga omgivningen, vilket skapar en unik och inspirerande miljö.

Jardin de la Isla de Tabarca – En flykt till stillhet

För de som söker en annorlunda parkupplevelse erbjuder ön Tabarca, som ligger en kort båtresa från Alicante en idyllisk flykt. Här kan besökare utforska Jardin de la Isla de Tabarca, en liten men betagande trädgård med ett brett spektrum av medelhavsflora. Öns lugna atmosfär är perfekt för en dag av promenader och avkoppling i naturens famn.

Plaza de Gabriel Miró – Pärla mitt i staden

Denna pittoreska lilla park, belägen mitt i stadskärnan, är namngiven efter den spanska författaren Gabriel Miró. Omringad av anrika byggnader erbjuder platsen en romantisk miljö med sina välansade blomsterrabatter och fontäner. Plaza de Gabriel Miró är en välkommen paus för de som vill slå sig ner och njuta av tystnaden ett ögonblick.

Parque de la Ereta

Ofta förbisedd av turister är Parque de la Ereta en trädgård som kräver lite ansträngning för att nå, men den som tar sig tiden att besöka denna högt belägna park belönas rikligt. Med sitt läge uppe på Benacantilberget erbjuder parken en oförglömlig utsikt och en frodig miljö som kontrasterar mot stadens betong och brus.

Att besöka Alicantes parker och trädgårdar är ett underbart sätt att uppleva stadens lugnare sida och bryta av från de livliga stränderna och turistattraktionerna. Dessa gröna utrymmen är inte bara en tillflyktsort för avkoppling och frid, utan också ett bevis på stadens engagemang för skönhet och hållbarhet.

När du befinner dig i Alicante, missa inte chansen att promenera bland dessa natursköna områden – de kan vara höjdpunkten på din resa!

Lämna en kommentar