Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

De bästa restaurangerna i Alicante för en autentisk smakupplevelse!

Den solkyssta staden på Spaniens sydöstra kust, Alicante är känd för sina fantastiska stränder och sin rika arkitektur, men också för sin kulinariska scen. Att äta ut i Alicante kan vara en autentisk smakupplevelse.

Staden har ett stort utbud av restauranger och barer som serverar allt från lokal spansk mat till internationella rätter. Här kommer några av de bästa restaurangerna i Alicante för en autentisk smakupplevelse!

La Taberna del Gourmet

En av de mest framstående gastronomiska destinationerna i Alicante är La Taberna del Gourmet. Restaurangen ligger i hjärtat av staden och är känd för sin moderna tolkning av traditionell medelhavsmat. Denna restaurang är perfekt att äta på efter en heldag av sevärdheter och andra aktiviteter i staden.

Menyn byter ständigt för att inkludera säsongsbetonade råvaror och alla rätter är framställda med noga utvalda ingredienser. Här kan du njuta av rätter som räkkroketter, iberisk skinka, grillad tonfisk och saftig entrecôte.

Restaurante Dársena

Restaurante Dársena ligger vid vattnet på marinan i Alicante och erbjuder fantastiska vyer över Medelhavet. Här kan du prova på en mängd utsökta skaldjursrätter, som deras kända paella med färskt bläckfisk, räkor och musslor.

Här finns även ett överflöd av fiskrätter, inklusive sjötunga, bläckfisk och sardiner. Deras omfattande vinlista kompletterar menyn perfekt.

Casa El Gorrión

Casa El Gorrión erbjuder en autentisk spansk matupplevelse i en charmig och traditionell miljö. Här kan du hitta de typiska rätterna i Alicante, som gryta på kanin och sniglar samt degkroketter med gårdsägg. Restaurangen är välkänd för sin vänliga personal och mysiga atmosfär. Detta är en fantastisk plats att njuta av det bästa av Alicantes smaker.

La Ereta

Om du är ute efter fine dining-upplevelse är La Ereta platsen för dig. Restaurangen, belägen i en park med panoramautsikt över staden och havet, är en sann kulinarisk juvel.

Menyn är skapad av Michelinstjärna-kocken Sergio Sierra och tar inspiration från det lokala köket. Varje rätt är konstnärligt presenterad och smaker kombineras för att ge en oslagbar matupplevelse.

Monastrell

Sist men inte minst har vi Monastrell, ytterligare en Michelinstjärna-restaurang i Alicante. Kökschefen María José San Román, erbjuder en dynamisk meny som får inspiration från det medelhav och spanska köket.

Restaurangen är känd för sin utsökta paella, rika fisk- och skaldjursrätter och innovationer av traditionella spanska sötsaker.

Slutligen

När du besöker Alicante är maten en viktig del av upplevelsen. Staden erbjuder ett brett utbud av härliga kulinariska smaker, från traditionella spanska rätter till moderna tolkningar av klassiska recept.

Oavsett om du föredrar skaldjur, kött eller vegetariska rätter finns det något för alla smaker i Alicante. Så nästa gång du är i staden, missa inte chansen att prova på några av de bästa restaurangerna för en autentisk smakupplevelse!

Lämna en kommentar