Utflykter och aktiviteter för barnfamiljer i Alicante!

Alicante vid Spaniens solkust är en destination som inte enbart lockar turister för sitt vackra väder och sina stränder, men även för sitt breda utbud av utflyktsmöjligheter och aktiviteter anpassade för barnfamiljer. Från nöjesparker till upplevelser i naturen, finns här något för alla åldrar och intressen.

I denna artikel tar vi en titt på några av de bästa alternativen av utflykter och aktiviteter för barnfamiljer I Alicante!

Upptäck magiska Guadalest

Ett besök till den förtrollande lilla byn Guadalest är som att stiga in i en saga. Belägen på toppen av en klippa, ger denna historiska plats en spektakulär utsikt över gröna dalar och det turkosa vattnet.

Här kan barnen utforska de smala kullerstensgatorna, det gamla slottet och de små museerna som ofta fascinerar de yngre besökarna. Det är en utmärkt möjlighet att kombinera kultur med naturupplevelser.

Terra Natura och Aqua Natura

För de äventyrslystna familjerna är Terra Natura ett måste. Denna djurpark har ett unikt koncept som tillåter besökarna att komma nära djuren utan synliga barriärer. Från den imponerande safarituren där elefanter och giraffer kan iakttas på nära håll till de pedagogiska fågelshowerna, kommer barnen att uppleva en oförglömlig dag.

Intill Terra Natura ligger Aqua Natura, en vattenpark med allt från adrenalinhöjande vattenrutschbanor till lugnare barnområden. En perfekt plats för att svalka sig under de varma sommardagarna.

Utforska grottorna i Canelobre

De spektakulära Canelobre-grottorna är en av Spaniens mest imponerande naturliga underverk och ligger endast en kort bilresa från Alicante. Med sina stalagmiter och stalaktiter som formats under tusentals år, erbjuder ett besök här en magisk upplevelse för hela familjen.

Grottan har också ett av de högsta taken i hela Spanien, och ljussättningen framhäver de fantastiska formationerna på ett mycket dramatiskt sätt.

Santa Barbara-slottets hemligheter

Uppe på berget som vakar över Alicante ligger Santa Barbara-slottet. Här kan barnen leka riddare och prinsessor medan familjen utforskar det gamla slottets tunnlar och torn. Med roliga upptäcktsrundor och hisnande utsikt över staden och Medelhavet, är detta ett roligt och allmänbildande stopp för hela familjen.

Strandhäng och vattensporter

Alicantekusten är full av fantastiska stränder, och många av dem är familjevänliga med lugnt vatten och fint sand. Playa de San Juan och Playa de Postiguet är två populära val för familjer som vill njuta av solen och havet.

Här finns också möjligheter för familjer att prova på vattensporter som segling, kajakpaddling och vindsurfing, vilket ger äventyr och motion för barn och vuxna tillsammans.

Marsklandet El Hondo

För naturälskande familjer erbjuder El Hondo nationalpark en chans att uppleva det lokala djurlivet och sällsynta fågelarter. De lugna vandringslederna och gömställena ger möjligheten att observera flamingos och andra fåglar i deras naturliga miljö.

Det är en fantastisk pedagogisk utflykt som ger möjlighet till både rörelse och lärande om ekosystem och biologisk mångfald.

Lär dig segla eller prova vindsurfing

Alicantekustens milda vindar och varma temperaturer gör den till en idealisk plats för segling och vindsurfing. Många klubbar och skolor erbjuder kurser och lektioner för barn och vuxna, vilket gör det till en fantastisk familjeaktivitet. Att bemästra vind och vågor tillsammans kan vara en stärkande upplevelse som också bygger familjebanden.

Ta en dagstur till Tabarca-ön

Den pittoreska ön Tabarca ligger en kort båttur från Alicantekusten. Detta var tidigare en tillflykt för pirater, men idag är ön ett marinreservat med kristallklart vatten perfekt för snorkling och dykning. Familjefärjor erbjuder regelbundet turer till ön, där ni också kan utforska den lilla byn och dess restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur.

Museer för nyfikna barn

Även om många barn kan bli uttråkade av traditionella museer, har Alicante några sevärdheter som är skräddarsydda för att engagera yngre besökare. MARQ-provinsmuseet erbjuder interaktiva arkeologiska upptäckter och ett besök till Språkmuseet kan vara en kul erfarenhet där barn kan leka med ord och lära sig om språkets betydelse på ett interaktivt och roligt sätt.

Tågäventyr i Costa Blanca

Ett annat sätt att utforska området är med det smalspåriga tåget – Trenet de la Marina, som löper från Alicante till Denia. Bland vingårdar, berg och kustlandskap får familjer se den spanska landsbygden från ett helt nytt perspektiv, samtidigt som det är ett billigt och roligt äventyr för barnen.

Det finns många skäl till att Alicante-regionen är en favorit bland barnfamiljer. Med dess mix av underbara stränder, spännande utflyktsmål och barnvänliga aktiviteter, finns det alltid något nytt att upptäcka och lära sig för både små och stora resenärer. En semester i Alicante kan vara den perfekta kombinationen av avkoppling och äventyr som din familj letar efter!

Emma Andersson

Lämna en kommentar