Guide till Alicantes spännande nattliv och barer!

Är du på jakt efter ett pulserande nattliv med en blandning av traditionell charm och en modern atmosfär? Då kommer Alicantes spännande nattliv och barer inte att göra dig besviken.

Med sin fantastiska, pulserande atmosfär, historiska monument och fascinerande nattliv erbjuder Alicante en upplevelse som du kommer att minnas länge!

En blandning av tradition och modernitet

Det mest distinkta med Alicantes nattliv är kombinationen av traditionell kultur och modern underhållning. Du hittar exempelvis en blandning av traditionella tapasbarer bredvid trendiga cocktailbarer och livliga nattklubbar.

La Barra, en av de mest populära barerna i Alicante är känd för sin eleganta inredning och utsökta drycker. En annan populär plats, El Barrio är hjärtat av Alicantes nattliv med en blandning av restauranger, kaféer och barer varvat med smala, kullerstensbelagda gator och historiska byggnader, perfekt för en utekväll.

Utomhusbarer och beachklubbar

Under sommarmånaderna är Alicantes utomhusbarer och beachklubbar det perfekta stället att koppla av med en drink med utsikt över havet. Ta en cocktail vid solnedgången på en av de många solterrasserna eller festa till tidigt på morgonen på de glamorösa beachklubbarna.

Marmarela Cocktail Bar & Club med dess infinitypool och loungemusik är bara ett exempel på Alicantes beachklubbar som erbjuder en avkopplande atmosfär under dagen och förvandlas till en pulserande partyplats på natten.

Festivaler och evenemang

Förutom de vanliga barerna och klubbarna har Alicante ett antal årliga festivaler och evenemang som erbjuder oöverträffade möjligheter till umgänge och nöje.

Höjdpunkter inkluderar det storslagna karnevalet i februari, den färgstarka Hogueras de San Juan-festivalen i juni och det sprakande nyårsfirandet på Plaza del Ayuntamiento. Dessa evenemang ger turister och lokalbefolkningen möjlighet att fira tillsammans på stadens gator och torg.

Tapasbarer och gastro-pubar

Matälskare kommer även att älska Alicantes tapasbarer, restauranger och gastro-pubar. Här serveras de bästa mat- och vinupplevelserna i kombination med livlig atmosfär. Besök Casa Montaña, en av de mest kända tapasställena i staden, för att prova några av regionens bästa viner och lokala delikatesser.

Nattklubbar och barer

För den som är sugen på att dansa bort natten finns det massor av alternativ i Alicante. Stadens nattklubbar och barer erbjuder olika stilar av musik från spansk pop till internationell techno, och har något för alla. En av de mest populära klubbarna är Metro Dance Club, en institution inom Alicantestadens elektroniska musikscen.

I Alicante finns det spännande nattliv och barer för alla smaker och stilar. Oavsett om du vill ta en lugn drink på en traditionell pub, dansa tills soluppgången på en livlig nattklubb eller prova några av de bästa tapas och vinerna i regionen, kommer du att hitta det i Alicante. Kom och upplev stadens underhållning!

Emma Andersson

Lämna en kommentar