Alicantes bästa dykplatser och dykarskolor!

Alicante, belägen på Spaniens östra kust, är en stad som har mycket att erbjuda när det kommer till sol, kultur och historia. Men vad många inte vet är att Alicante även är en favorit bland dykentusiaster. Med dess kristallklara vatten och en mångfald av marint liv är det en fantastisk destination för både nybörjare och erfarna dykare.

I denna artikel ska vi utforska några av de bästa dykplatser runt omkring Alicante samt rekommendera utmärkta dykarskolor för de som vill lära sig dyka eller förbättra sina dykarfärdigheter.

Upptäck magin under ytan

Medelhavets botten döljer en fascinerande värld med ett rikt djurliv och sänkta skatter. Dykplatserna runt Alicante är kända för sitt klara vatten och sin varierade topografi, som erbjuder spännande dykningar för alla nivåer.

En populär dykplats är Tabarca Marine Reserve. Denna skyddade ö ligger bara en kort båttur från Alicante och är berömd för sitt klara vatten och rika marina liv. Här kan man se stora stim av barracudafiskar, sköldpaddor och en mängd olika fiskarter och samtidigt snorkla i solnedgången.

En annan eftertraktad dykplats är La Llosa – en enorm klippformation nära Benidorm. Dykningen här erbjuder mängder av grottor och tunnlar att utforska, vilket gör platsen till en favorit för äventyrslystna dykare. Med chans att skymta stora muränålar, sjöhästar och ibland även klumpfisk (Mola mola), är det en plats som absolut inte bör missas av dykare som besöker Alicante-området.

Dyk i historiens spår

Alicantes vatten är inte bara hem åt ett rikt djurliv utan också åt många historiska skeppsvrak. Dykplatser som Nueva Tabarca erbjuder möjligheten att utforska skeppsvrak som har blivit hem för många marina arter. Att dyka i dessa historiska vrak ger en unik inblick i en svunnen tid och är en upplevelse som kombinerar spänning med historia.

För den som har ett intresse för arkeologi erbjuder området också flera platser med under vattnet bevarade rester av gamla civilisationer. En av dessa platser är Los Escollos, en serie av urgamla ruiner som sägs vara resterna av en romersk bosättning, som nu är en populär plats för dykare att utforska.

Kvalitativa dykarskolor för alla nivåer

För de som känner sig inspirerade att ta steget och utforska livet under ytan finns det flera etablerade dykarskolor i Alicante för äventyr och friluftsliv. Dessa skolor erbjuder kurser och certifieringar för alla nivåer, från nybörjare till expert. En av de mest välrenommerade skolorna i området är Scuba Elx, som ligger i närheten av den vackra marinan i Santa Pola.

Med erfarna instruktörer och en vänlig atmosfär är det ett utmärkt ställe att börja sin dykarkarriär. En annan skola som får höga betyg av tidigare studenter är Dive Academy Santa Pola som, förutom utbildningar, också arrangerar guidade dykturer till de bästa platserna i regionen. De erbjuder också dykning på natten, vilket ger en helt ny upplevelse av Medelhavets undervattensliv.

För dem som vill förbättra sina tekniska dykfärdigheter finns det mer specialiserade kurser. Skolor som Dive! Dive! Dive! i Benidorm erbjuder PADI-tekniska dykkurser och specialiserade kurser i vrak- och grottdykning, vilket är perfekt för den som vill ta sitt dykande till nästa nivå.

Dykning året runt

En av de stora fördelarna med att dyka i Alicante är att väderförhållandena ofta är gynnsamma för dykning året runt. Med milda vintrar och varma somrar kan dykare njuta av Medelhavets skönhet oavsett årstid. Upptäckten av nya platser och marint liv fortsätter dock att förändras med säsongerna, vilket ger upprepade besökare chansen att se nya saker varje gång de dyker.

Den tempererade havstemperaturen och de goda sikt-förhållandena gör Alicante till en ideal plats inte bara för dykning utan också för andra vattenaktiviteter såsom snorkling och fridykning. Detta gör området till ett paradis för alla typer av vattenälskare. Alicantes undervattensvärld är en skattkista som väntar på att bli upptäckt. Oavsett om du är nybörjare eller dykning är en livslång passion, så finns det något i Alicante för dig.

Genom att besöka dess bästa dykplatser och ansluta sig till en kvalitativ dykarskola, kan dykare av alla nivåer få chansen att utforska den fantastiska värld som gömmer sig under Medelhavets yta. Kom ihåg att alltid dyka säkert och respektera havet och allt levande i det. Med det i åtanke är det bara att justera din dykutrustning, ta ett djupt andetag och dyka in i äventyret som Alicantes dykplatser erbjuder.

Emma Andersson

Lämna en kommentar