Flyg till Alicante från Sverige!

Att resa från Sverige till Alicante, en pärla på Spaniens soliga Costa Blanca, är både enkelt och bekvämt. Med ett rikt kulturellt arv, praktfulla stränder och ett fantastiskt väder är Alicante en av de mest populära semesterdestinationerna för svenskar. Här finner du information om flyg till Alicante, attraktioner och andra praktiska tips för din resa till Alicante.

Flygförbindelser mellan Sverige och Alicante

Det finns flera direktflyg som förbinder Sverige med Alicante. Du kan enkelt hitta flyg från Stockholm, Göteborg och Malmö, samt andra svenska städer till Alicante-Elche flygplats (ALC). Flera flygbolag, inklusive lågprisflygbolag som Ryanair och Norwegian, erbjuder regelbundna flyg till denna populära spanska stad.

Flygtiden från Sverige till Alicante varierar men ligger oftast runt tre till fyra timmar beroende på avgångsort. Många resenärer uppskattar korta och direktflyg som gör att man snabbt kan komma fram och påbörja sin semester.

Vad du kan göra i Alicante

En resa till Alicante erbjuder något för alla, oavsett om du föredrar att koppla av på stranden, utforska kulturella sevärdheter eller njuta av det lokala köket. Några av de mest populära aktiviteterna inkluderar:

Besök på Santa Bárbara-slottet: En av Alicantes mest ikoniska sevärdheter är Santa Barbara-slottet som ligger på Benacantilberget. Härifrån får du en fantastisk utsikt över staden och havet.

Avkoppling på stränderna: Alicantes kustlinje stoltserar med flera vackra stränder som Playa del Postiguet och Playa de San Juan. Dessa stränder erbjuder både gyllene sand och kristallklart vatten och är perfekta för sol och bad.

Utforska den gamla stadsdelen: Alicantes gamla stadsdel, El Barrio, är full av charmiga gränder, livliga torg och historiska byggnader. Här kan du promenera runt och njuta av den genuina spanska atmosfären och sevärdheterna.

Mat och dryck i Alicante

Alicante är även känt för sitt rika kulinariska arv och du kommer att hitta ett stort utbud av restauranger och tapasbarer som serverar läckerheter. När du besöker Alicante, missa inte chansen att smaka på följande rätter:

  • Paella: En klassisk spansk rätt, paella kan tillagas med skaldjur, kyckling, kanin eller en kombination. Alicantes paella är känd för sina fräscha ingredienser och utsökta smaker.
  • Tapas: Tapas är små portioner av olika rätter, ofta serverade som förrätt eller mellanmål. I Alicante hittar du ett brett utbud av tapas att välja mellan.
  • Turrón: En typisk spansk efterrätt, turrón är en söt nougat gjord på mandlar och honung. Denna efterrätt är särskilt populär under julen.

När det gäller drycker, prova gärna några av de lokala vinerna. Alicante har en lång vintradition och erbjuder både röda och vita viner som förtjänar att upptäckas.

Praktiska tips för din resa

För att få ut det mesta av din resa till Alicante är det bra att ha några praktiska tips i åtanke:

Bästa tiden att resa: Alicante har ett Medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar. Den bästa tiden att besöka är mellan april och oktober, när vädret är som mest behagligt.

Transport: Alicante-Elche flygplats ligger cirka 9 km sydväst om stadscentrum. Du kan enkelt ta dig från flygplatsen till centrum med buss, taxi eller hyrbil. Inom staden är det enkelt att ta sig runt till fots, med kollektivtrafik eller cykel.

Språk: Även om spanska är det officiella språket, talar många i turistområden bra engelska, så det är lätt att kommunicera.

Valuta: Alicante använder euron (EUR), så se till att växla pengar innan resan eller använda bankomater som finns tillgängliga överallt.

Genom att planera din resa och ta till vara på dessa tips kommer ditt besök till Alicante att bli både minnesvärt och njutbart. Så packa väskorna och förbered dig på en härlig resa till en av Spaniens mest fascinerande destinationer!

Emma Andersson

Lämna en kommentar